Üdvözöljük az Erdélyi szálláshely weboldalán!

 


 

 


Település:

Kategória:
Éva Kulcsosház ** - Gyergyószentmiklós
Rokszin Kulcsosház - Boga-völgye
Vulkán Kárpátia Panzió - Gyergyószentmiklós
Kristóf Kulcsosház - Gyergyószentmiklós

=

 

    
Mesél a Hargita1 napos Hargita hegyitúra ajánlat
A Madarasi-Hargita (románul Harghita-Madaras) a Hargita-hegység és a Székelyföld legmagasabb hegye, egy egykori sztratovulkáni kráter peremének északi maradványa. A nehezen felismerhető kráterperem többi hegycsúcsa az Oltárkő (1358 m), a Rákosi-Hargita (1755 m), a Madéfalvi-Hargita (1709 m) és a Csicsói-Hargita maradványa (1756 m). Ezek alkotják a Keleti-Kárpátok egyik legnagyobb vulkáni maradványát. Az egykori kráter szélessége 5 km. A déli oldalból ered a Hargita leghosszabb folyóvize a Vargyas-patak. A Madarasi-Hargita régi elnevezései: Galusz-tető, Nagy-Hargita, Havas, Nagy-havas, Nagyerdő. A Madarasi-Hargitát sokszor emlegetik úgy mint a székelyek szent hegyét.

Programajánlatunk:
- 8.30: indulás kisbusszal Székelyudvarhelyről a Patkóból
- 9.30: megérkezés az ivói eltérőhöz (itt csatlakozhatnak az Ivó- völgyi résztvevők) Itt egy traktor vár ránk, ezzel fogunk sétakirándulást tenni egészen a Madarasi menedékházig. Az úton megcsodálhatjuk a hargitai fenyves erdő minden szépségét, érezhetjük a friss hegyi levegő minden rezdülését és a csorgó hűsítő vizének zamatát.
- 11.00: megérkezés a Madarasi menedékházhoz, ahol házikenyérrel fogadjuk az érkezőket. Egy kis pihenő után elindulunk gyalogszerrel a Hargita csúcsára(1801 m). Az út egy óra kényelmes sétát jelent a csúcsig - itt megpihenünk, fényképezkedünk, megcsodáljuk a páratlan kilátást. Visszaindulunk a menedékházhoz. (Lehetőséget biztosítunk azok számára, akik még szeretnének túrázni, hogy egy kitérővel a vízeséshez is eljussanak, ami ugyancsak különleges látványt nyújt az odalátogató számára, ez kb. 2 óra). A menedékháznál hagyományos háromfogásos ebéd vár minket.Az ebédet a "Hargita túlélő" díjkiosztó zárja.
- 16.30: indulás a Hargitáról traktorral

Ár: 30 Euro/személy felnőtteknek
25 Euro/személy gyerekeknek ( 5-14 éves korig )
5 év alatt ingyenes

Az ár tartalmazza: szállítás, traktoros kirándulás, kalács és pálinka - kóstoló, háromfogásos ebéd, csoportkísérő.
Jelentkezés:E-mail cím:info@erdelyiszallashely.hu

 Szálláshelyeink : Gyergyószentmiklós, Gyergyócsomafalva, Gyergyóújfalu, Marosfő, Csíkcsicsó, Csíkrákos, Csíkszentkirály, Tusnádfürdő, Tusnád, Bucsin, Szováta, Parajd, Borzont, Jád-völgye, Homoródfürdő, Zeteváralja, Libán, Sikaszó, Gyergyóditró, Csíkszentdomokos, Nagyszeben, Maroshévíz, Hargitafürdő, Csíkszereda, Ivó, Korond, Farkaslaka, Aranyosgyéres, Zetelaki Víztározó, Csíkmadaras, Sepsiszentgyörgy, Lövéte, Sepsiszentkirály, Zetelaka, Máréfalva, Gyimesközéplok, Székelyudvarhely, Torockó, Nyárádszentlászló, Csíksomlyó, Bogárfalva, Négyfalu, Déva, Csernakeresztúr, Gyilkos-tó, Brassó, Kibéd, Csernáton, Boga-völgye, Félixfürdő, Aranyos, Zabola, Sugásfürdő, Székelyszentlélek, Bögöz, Gyergyószárhegy, Szászfenes, Magyarlóna, Lemhény, Homoródszentpéter, Székelyvarság, Madarasi Hargita, Magyarremete, Csíkdánfalva, Csípálfalva
copyright © IF.Vorzsak Z.G.- Romania 2008-2017
Felhasználási feltételek